Mededeling Bestuur

Beste leden, en goldwingliefhebbers,

Gisteren hebben we als bestuur een lastig besluit moeten nemen. We hebben door het uitblijven van versoepelingen die zouden komen NA 1 september, besloten dat we ook na 1 september GEEN door de club georganiseerde weekenden door laten gaan.

Ik zie veel frustratie, en ook bij het bestuur, dat we deze evenementen niet kunnen houden. De vergelijkingen met andere plaatsen, evenementen, campings, begrijpen we, maar daar kom ik in de Wing graag op terug volgende maand. Dat is in de verantwoordelijkheid van een vereniging en bestuur namelijk echt een ander vraagstuk.

Nu begrijpen we echt wel dat mensen op pad willen. En het is ieders individuele keuze om te doen wat hij of zij wil. Als club neem je echter een collectief risico en dat neem je dan voor ALLE leden, ook voor leden die dat risico niet willen of kunnen dragen als clublid. Niet omdat ze zelf risico lopen, maar omdat de club een risico loopt.

Nogmaals, ik kom er in de Wing op terug, maar als altijd gaat het nieuws sneller via het internet. Daarom toch alvast dit bericht.

Als je als club formeel besluit om activiteiten de cancellen, dan kan het dus ook niet zo zijn dat leden en/of bestuur deze activiteiten blijven promoten op de diverse club gerelateerde communicatiekanalen: niet hier, niet in de wing.... gewoon NIET.

Dat individuele leden op persoonlijke titel andere keuzen maken is een ieders goed recht! daar zullen we ook formeel niets van (kunnen) vinden, al hebben zelfs bestuursleden ook nog wel eens een prive mening.

Maar wij kunnen en willen op geen enkele wijze de indruk wekken dat er dan toch iets wordt georganiseerd dat kennelijk door de club, lees het bestuur, wordt gedoogd. Dat kan eenvoudigweg niet. Hoezeer ook het bestuur gefrustreerd raakt van deze situatie en de leden het soms ook niet meer begrijpen. Wij zijn er niet als bestuur om lekker niets te doen, we hebben een vereniging om dingen met elkaar te doen. En dat gaat nu eenvoudig weg niet.

Er is uitgebreid gesproken over de watermolen rit. Dat heeft een hoog individueel gehalte, maar ook daar komt dan vervolgens half Nederland mogelijk naar toe. Je kunt sceptisch zijn over de maatregelen van de overheid, dat zijn wij soms ook in meer of mindere mate, maar als club en dus bestuur is het niet aan ons om de regels te negeren.

De watermolenrit stond al op de club agenda en hebben we, bij grote uitzondering. maar laten staan. Uiteraard is het dan ook echt nodig dat iedereen de hygiene maatregelen volgt. Eerlijkheidshalve, we kunnen allemaal grapjes maken over Grapperhaus, maar in de praktijk zie ik, ook bij semi formele events van leden van de club, dat het volhouden van de maatregelen een enorme uitdaging is. We hebben mensen die er niet in geloven, mensen die er niet in slagen en mensen die zelfs nu nog maximaal de hygiene regels in acht nemen. Hoe dan ook, de club, en dus het bestuur, blijft daardoor bij formele activiteiten ALTIJD verantwoordelijk voor het gedrag van haar leden. En DAT is een risico dat de club, lees het bestuur, niet kan en wil dragen namens alle leden.

We zijn allemaal weer net terug van de vakanties en de ontwikkelingen Corona vallen ons allemaal rauw op ons dak. Geloof ons, wij worden hier als bestuur ook echt niet blij van! Remember september als poging om toch een weekend te organiseren heeft (een deel van) het bestuur met veel energie opgepakt. De frustratie is ook bij ons groot dat we dat gezien de ontwikkelingen niet door kunnen laten gaan.

We gaan in oktober als bestuur in overleg met de regio coördinatoren. uiteraard over volgend jaar, maar ook over de situatie waar we allemaal last van hebben. en nogmaals ik hoop in de oktober Wing iets uitgebreider te kunnen stilstaan bij de situatie en onze beweegredenen

Tot die tijd, maak je eigen persoonlijke overwegingen, doe prive in eigen kring wat je meent dat verantwoord kan. We zullen het als gemeenschap nooit eens worden over wat verantwoord is. Precies het dilemma van ons als club.

Het hotel weekend, maar ook alle andere weekenden, zo is het bestuursbesluit, zijn nu echt voor de rest van dit jaar, tenzij er een wonder gebeurd, definitief afgelast.

En dat betekent dan ook dat wij ieders persoonlijke keuze als prive persoon respecteren, maar dat WIJ als bestuur dus GEEN voorstander zijn van doorgang van dergelijke bijeenkomsten als ware het onder verantwoordelijkheid van de club gewoon doorgegaan.

Het is aan iedereen zelf om hier zijn eigen overweging te maken. Maar dit betekent uiteraard wel dat ook berichtgeving over deze evenementen nu stopt op de diverse media waar de Club een rol speelt.

Mooier kan ik het niet maken en ik voel de frustratie ook door mijn bericht begrijpelijkerwijs wel weer groeien bij deze en genen. We hebben dit besluit als bestuur niet licht genomen en begrijpen dat de frustratie en boosheid zich dan ook mogelijk op ons richt. Besturen, zeker in deze tijd, is ingewikkeld. Dat geldt ook voor ons.

Nogmaals, ik hoop meer te kunnen toelichten in het voorwoord in de komende Wing, als voorzitter, van een bestuur dat in goed overleg poogt te laveren tussen alle sentimenten en verantwoordelijkheden. Een ieder die me daarin nog iets wil meegeven als goed bedoeld advies, of opbouwende kritiek: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Groeten,
Marco Strik
Voorzitter Gold Wing Club Holland